Scouting  Flevo  Land

Mowgli Welpen

Welkom bij de jongens van de Welpenhorde!

Wij zijn samen met de meiden van de welpengroep de jongste groep binnen scouting Flevo Land. De Welpenhorde bestaat uit ongeveer 25 jongens die tussen de 7 en 11 jaar oud zijn. Met 6 "man" leiding wordt elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 de opkomst verzorgd.

Net als Mowgli, uit het Junglebook, trekken wij het liefst elke opkomst het bos in. Wij proberen iedere week iets anders te doen, smokkelen, het bouwen van een hut of bijvoorbeeld het helpen van een piraat die op zoek is naar zijn schat.

Natuurlijk komen ook de echte scouting dingen aan bod. Samen een hindernisbaan maken, een broodje bakken boven een zelfgemaakt vuur en geheimschriften schrijven met behulp van het Jungleboek.

Naast de opkomsten is er twee keer per jaar een weekendkamp. De jongens blijven dan een nachtje slapen en beleven samen een spannend spel. In de zomervakantie gaan wij een week op kamp. Dit zomerkamp is het hoogtepunt van het welpen jaar. Dit kamp valt in de laatste week van de zomervakantie. Het zomerkamp heeft altijd een thema dat als een rode draad door de week loopt, zoals ridders en indianen.

De jongens zijn ingedeeld in nesten, groepjes waarin zij bepaalde activiteiten en spelen samen uitvoeren. Hierdoor leren de Welpen om samen te werken met anderen en verantwoordelijkheid te dragen voor hun groepje/nest.

Op dit moment zit de Mowgli welpengroep helemaal vol. Vanaf september is er weer ruimte voor nieuwe gezichten, in de tussentijd kan je contact opnemen met onze teamleider voor een plekje op de wachtlijst.

Foto′s