Terugblik

Nu de zomervakantie steeds dichterbij komt is het misschien wel leuk om terug te kijken wat we allemaal gedaan hebben dit jaar. Zo konden we dit jaar gebruik maken van de buikschuif! Dit is altijd erg leuk (en soms nog wel een beetje moeilijk). Daarnaast was het al vroeg in het jaar mooi weer en konden we richting de Sijsjesberg om daar leuke spelletjes te doen.


Een andere keer mochten een paar van de oudste Shanti Welpen de opkomst bedenken en uitvoeren. Er werd gekozen voor levend stratego en het bakken van broodjes boven kampvuur. Niet lang daarna kwamen er 3 licht verwarde uitvinders langs. De opdracht was om uitvindingen te bemachtigen en die op de juiste volgorde te zetten. Als dit goed gedaan was mocht er aan een eigen uitvinding geknutseld worden.


Op het moment dat het voorjaar voor de deur stond werd er getimmerd aan een vogelhuisje. Samen met wat extra hulp van onder meer de Rowans lukte het iedereen om het vogelhuisje te maken. Enkele huisjes die thuis werden opgehangen hadden al snel bezoek van vogels!


Dat spaghetti niet alleen als eten gebruikt kan worden bleek wel toen er torens gebouwd moesten worden. Als voleerde bouwvaksters gingen de Shanti Welpen aan de slag om de mooiste of hoogste toren te bouwen.


Tot slot werd er nog een nieuwe Shanti Welp geïnstalleerd tijdens het weekendkamp. Een spannende gebeurtenis dat gevolgd wordt door het spannende nachtspel waarbij een oude koning langs kwam om de Shanti Welpen om hulp te vragen: de oude koning was op zoek naar een troonopvolger. In een spannende zoektocht bleken de kwakzalver, de heks, de zwarte ridder ongeschikt. De kandidaat bij uitstek, prince Charming, kwam helaas de zwarte ridder tegen en kan dat helaas niet meer navertellen! Met deze boodschap kwamen de Shanti Welpen terug bij de koning. Het was de koning een doorn in het oog dat de zoektocht niets had opgeleverd. Wat deze woorden betekenen... We zullen het zien!


Dit jaar hebben we natuurlijk nog veel meer leuke dingen gedaan, en elke week weer wat anders en meestal buiten. Dat is wat scouting zo leuk maakt!

© - Stichting Scouting Flevo Huizen